Powered By Blogger

wtorek, 29 listopada 2011

SCHABOWY POD SEROWĄ PIERZYNKĄ



Jeżeli masz schab, a nie wiesz co zrobić na obiad to... polecam schabowy w bogatszym wydaniu. Jest zdrowszy, bo z warzywami i mniej kaloryczny, bo pieczony. 
Składniki:                                                                
6 plastrów schabu                                                                    
20 dag sera żółtego                                                                          
2 pomidory                                                                           
1 pieczarka                                                          
1 ogórek konserwowy                                                 
kawałek papryki                                                         
sól                                                               
pieprz                                                                       
Schab rozbijamy, solimy i pieprzymy, odstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie kroimy w plastry pomidory, pieczarki, ogórka i ser. Paprykę kroimy w cienkie paseczki.
Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika­. Jak mięso będzie już trochę ścięte kładziemy na każdy plaster mięsa pieczarki, paprykę i ogórka, i dalej pieczemy. Jak mięso będzie już miękkie to na warzywa kładziemy plaster pomidora i plaster sera żółtego. Jak ser się roztopi danie jest gotowe.

Życzę smacznego          

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz