Powered By Blogger

wtorek, 21 lutego 2012

KRÓLIK DUSZONY W WARZYWACH



- ok. 1 kg mięsa z królika.
- 5 marchwi
- 1 duża pietruszka
- 2 pietruszki
- 5 cebul
- sól
- pieprz (opcjonalnie)

Mięso królika pokroić w kostkę 2x2 cm, osolić i podsmażyć w rondelku. Następnie zalać wodą by się dusiło.
Między czasie  oskrobać warzywa.  Marchew i pietruszkę  pokroić w cienkie paski i też wrzucić do mięsa aby razem się dusiły. Cebulkę pokroić w piórka i dołożyć trochę później. Dodać ewentualnie pieprz (jak ktoś lubi ostre potrawy).Wszystkie składniki dusić w wywarze aż będą miękkie. Pyszne danie na święta. Polecam gorąco.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz