To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
wtorek, 21 lutego 2012
KRÓLIK DUSZONY W WARZYWACH
- ok. 1 kg mięsa z królika.
- 5 marchwi
- 1 duża pietruszka
- 2 pietruszki
- 5 cebul
- sól
- pieprz (opcjonalnie)
Mięso królika pokroić w kostkę 2x2 cm, osolić i podsmażyć w rondelku. Następnie zalać wodą by się dusiło.
Między czasie oskrobać warzywa. Marchew i pietruszkę pokroić w cienkie paski i też wrzucić do mięsa aby razem się dusiły. Cebulkę pokroić w piórka i dołożyć trochę później. Dodać ewentualnie pieprz (jak ktoś lubi ostre potrawy).Wszystkie składniki dusić w wywarze aż będą miękkie. Pyszne danie na święta. Polecam gorąco.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz