Powered By Blogger

czwartek, 16 lutego 2012

SCHAB W GALARECIE Z BRZOSKWINIAMI




Pieczenie: 1,5 godziny 
Trudność: średnia

- 1 kg schabu bez kości
- puszka brzoskwiń
- puszka ananasów
- 2 łyżki żelatyny
- kostka rosołowa (drobiowa)
- majeranek, bazylia, oregano

Etapy przygotowania 
1. Schab pokroić w plastry (1,5 cm), lekko rozbić. Obficie natrzeć mięso przyprawami, pozostawić na pół godziny.
2. Zagotować ok. 0,5 litra wody z dodatkiem kostki rosołowej. Pokroić w paski brzoskwinie oraz ananasy.
3. Plastry mięsa oraz owoców ułożyć w szerokim i niskim naczyniużaroodpornym. Ugotowany i lekko ostudzony bulion wymieszać ze szklanką syropu z puszki brzoskwiń i pół szklanki syropu z ananasów.
4. Do naczynia z mięsem wlać 1/3 płynu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Co 20-25 minut dolewać trochę płynu do mięsa.
 5. Po upieczeniu dodać do płynu rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu żelatynę (1-2 łyżki). Pozostawić do stężenia
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz