Powered By Blogger

środa, 7 grudnia 2011

ANANASOWY KURCZAK


Składniki:
Podwójny filet z kurczaka, czerwona i żółta papryka, puszka ananasa, puszka czerwonej fasoli, 2 czerwone cebule, marchewka, brokuł, 4 łyżki oliwy z oliwek, przyprawy: kurkuma, sól, pieprz, po szczypcie mielonej słodkiej papryki, imbiru i ziół prowansalskich

Wykonanie:
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne. Marchewkę obrać i umyć. Wraz z paprykami pokroić w paski. Brokuł podzielić na różyczki, blanszować. Fasolę i ananasa osączyć. Ananasa pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w piórka. Filet umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i obtoczyć w kurkumie. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć ok. 5 minut na oliwie, od czasu do czasu mieszając. Do mięsa dodać marchewkę i podsmażać ok. 6 minut. Następnie dodać ananasa, cebulę i fasolę. Chwilę podsmażyć. Dodać paprykę i brokuły, wymieszać. Doprawić. Dusić jeszcze ok. 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz