Powered By Blogger

środa, 7 grudnia 2011

SAŁATKA KOLOROWA

 

Sporządzamy je z przepisu albo po prostu z głowy, wykorzystując składniki, które posiadamy, tworząc ad hoc małe dzieło sztuki kulinarnej.
Składniki:                                                                                     
główka sałaty, 4 pomidory, 2 cebule, 2 zielone papryki, 4 jajka, ok. 10 dag oliwek
Sos: 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego, łyżka wody, 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Sałatę pokroić w pasma, pomidory, jajka i cebule w plasterki, paprykę w cienkie paski. Wymieszać składniki, dodać oliwki i przełożyć do miseczki. Połączyć składniki sosu, wymieszać i zalać sałatkę. Wierzch posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz