Powered By Blogger

środa, 11 stycznia 2012

A'LA KROKIETY


Składniki

2 bułki, najlepiej puchate
30 dkg pieczarek
1 jajko
4 plastry żółtego sera lub trochę tartego
1 cebula
mleko
bułka tarta
sól
pieprz
olej

Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach tarki, dodać drobno pokrojoną cebulkę i odrobinę oleju, podsmażyć i odparować.
Bułki przepołowić i wybrać środek zostawiając skórkę.
Rozdrobnić i wrzucić do ugotowanych gorących pieczarek.
Doprawić do smaku.
Do połówki bułki włożyć zwinięty plaster sera i farsz (może być gorący).
Bułkę spłaszczyć, zanurzyć szybko w mleku, później w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju, do zrumienienia bułki.
Można polać keczupem

To jest naprawdę pyszne i takie proste, a ta skórka taka delikatna i chrupiąca.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz