Powered By Blogger

środa, 11 stycznia 2012

MAKARONOWE MUSZLE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI


Składniki
300g makaronu muszelki duże,
450g kapusty kiszonej,
50g suszonych grzybów,
mała marchewka,
cebula,
100g masła,
sól,pieprz,słodka czerwona papryka,
   

Kapustę kiszoną odcisnąć, jeżeli jest bardzo kwaśna, pokroić i ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować, odsączyć i pokroić w paseczki
lub kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce i
wraz z grzybami  podsmażyć na maśle, następnie połączyć z kapustą.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i czerwoną papryką.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w posolonej wodzie,
odsączyć przelać wodę. Muszle napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu
do zapiekani. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C,
zapiekać przez 10-15 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz