To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
środa, 11 stycznia 2012
MAKARONOWE MUSZLE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Składniki
300g makaronu muszelki duże,
450g kapusty kiszonej,
50g suszonych grzybów,
mała marchewka,
cebula,
100g masła,
sól,pieprz,słodka czerwona papryka,
Kapustę kiszoną odcisnąć, jeżeli jest bardzo kwaśna, pokroić i ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować, odsączyć i pokroić w paseczki
lub kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce i
wraz z grzybami podsmażyć na maśle, następnie połączyć z kapustą.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i czerwoną papryką.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w posolonej wodzie,
odsączyć przelać wodę. Muszle napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu
do zapiekani. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C,
zapiekać przez 10-15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz