To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
środa, 11 stycznia 2012
BULION NA SMAŻONYCH SKRZYDEŁKACH
Składniki
• 10 skrzydełek
• marczewka, troche selera,1 pietruszka,1 cebula
• 4 pomidory
• zielona pietruszka
• przyprawa smakomyk,pieprz
• 2 ząbki czosnku
Przygotowanie
Skrzydełka czyścimy z pałek, obcinamy końce(wyrzucamy). Pozostałe skrzydła obsmażamy na oleju bez przypraw. Przekładamy do rondla,zalewamy 2l wody,obieramy warzywa i marchewke kroimy w plastry, seler, pietruszkę i cebule oraz czosnek wrzucamy w całości. Gotujemy do miekości warzyw. Potem przyprawiamy do smaku smakomykiem i pieprzem,wrzucamy pokrojone pomidory i 2 łyżki zielonej posiekanej pietruszki. Ja robię również grzanki. Bułkę wrocławska kroje w grube kostki i obsmażam na maśłe do zrumienienia. Z bulionu wyjmuje pietruszke, cebule, seler i ząbki czosnku. Rozlewam do miseczek razem ze skrzydełkami i posypuje grzankami.
SMACZNEGO!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz