To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
środa, 25 stycznia 2012
RYBA PIECZONA W FOLII
Pyszny i bardzo prosty sposob na rybke:)
• Naczynie zaroodporne wykladamy folia aluminiowa w ten sposob, zeby dalo sie nia potem obwinac zawartosc
• Rozmrozone filety z dowolnej ryby (u mnie mintaj) ukladamy na folii
• Posypujemy pokrojonym drobno (albo przecisnietym przez praske)czosnkiem, pieprzem cytrynowym (super do ryb!! ) i sola albo wegeta (co kto woli)
• Skrapiamy to wszystko oliwa (moze byc olej)
• Szczelnie zawijamy folie, tworzac taka "paczuszke"
• Do piekarnika na ok 30 minut, w okolo 175o
• Wykladamy na talerze i posypujemy koperkiem.
Składniki:
• 3 filety rybne (np mintaj)
• 2, 3 zabki czosnku
• pieprz cytrynowy
• sol/wegeta
• oliwa
• koperek
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz