Powered By Blogger

środa, 25 stycznia 2012

RYBA PIECZONA W FOLII



Pyszny i bardzo prosty sposob na rybke:)
•    Naczynie zaroodporne wykladamy folia aluminiowa w ten sposob, zeby dalo sie nia potem obwinac zawartosc
•    Rozmrozone filety z dowolnej ryby (u mnie mintaj) ukladamy na folii
•    Posypujemy pokrojonym drobno (albo przecisnietym przez praske)czosnkiem, pieprzem cytrynowym (super do ryb!! ) i sola albo wegeta (co kto woli)
•    Skrapiamy to wszystko oliwa (moze byc olej)
•    Szczelnie zawijamy folie, tworzac taka "paczuszke"
•    Do piekarnika na ok 30 minut, w okolo 175o
•    Wykladamy na talerze i posypujemy koperkiem.


Składniki:
•    3 filety rybne (np mintaj)
•    2, 3 zabki czosnku
•    pieprz cytrynowy
•    sol/wegeta
•    oliwa
•    koperek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz