Składniki na 4 porcje:
- 4 filety z kurczaka,
- 1/2 kostki masła,
- 2 jajka,
- 2 łyżki oleju,
- 3 łyżki tartej bułki, sól i pieprz.
- 1/2 kostki masła,
- 2 jajka,
- 2 łyżki oleju,
- 3 łyżki tartej bułki, sól i pieprz.
Przygotowanie:
Filety z kurczaka umyć, osuszyć.
Delikatnie zbić tłuczkiem.
Posolić, popieprzyć. Na każdym filecie położyć porcję zmrożonego masła. Ciasno
zwinąć w rulon. Panierować dwukrotnie w rozmąconych jajkach i tartej bułce.
Smażyć na maśle połączonym z olejem - ze wszystkich stron na złoty kolor. Pod koniec dodać trochę masła.
Danie podawać na gorącym półmisku - najlepiej z ziemniakami z wody, brokułami i
koperkiem.
Czas przygotowania: 30 minut
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz