Powered By Blogger

poniedziałek, 2 stycznia 2012

KOTLETY Z ZIOŁOWYM FARSZEM



Składniki na 7 porcji:

7 kotletów schabowych,
7 dużych ząbków czosnku,
2 jajka,
ok. 1 szklanki mąki,
ok. 1 szklanki mleka,
musztarda,
świeża bazylia,
pieprz,
 sól,
 suszone oregano
 majeranek




 Kotlety mocno rozbić na bardzo cienkie plastry. Oprószyć pieprzem i solą.
Listki bazylii zgnieść w dłoniach i drobno posiekać. 
Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Rozbite kotlety z jednej strony cienko posmarować musztardą. Na połowie posmarowanej strony ułożyć (dość rzadko) plasterki czosnku, posypać bazylią, oregano i majerankiem. Złożyć na pół, brzegi kotleta dokładnie zaklepać tłuczkiem.
Mąkę i jajka zmiksować, dolewając powoli mleko - ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
Maczać kotlety w cieście, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz