Powered By Blogger

środa, 11 stycznia 2012

PIECZARKI Z ORZECHAMI



Składniki
-11 średnich pieczarek
-3dkg orzechów włoskich
-5dkg ostrego sera
-sól,pieprz

opcjonalnie
-1 duża cebula
-1 czubata łyżka masła

1) Pieczarki obrać,umyć,posolić,popieprzyć

2) Ser starkować,orzechy rozdrobnić(np.tłuczkiem do mięsa),ogonki pieczrek drobno pokroić - wszystko razem wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek.

lub
Wersja II

-cebulę i ogonki pieczarek drobno posiekać i zeszklić na maśle+dodać szczyptę soli i pieprzu,wystudzić dodać orzechy i ser-wymieszać.Napełnić kapelusze


3) Wstawić po piekarnika 170st min 20min
4) Nakładać i wcinać

SMACZNEGO
 Takim frarszem +łyżeczka majonezu nadziewałam roladki z indyka-super smaczne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz