Powered By Blogger

poniedziałek, 23 stycznia 2012

POLĘDWICZKI W PISTACJACH


Składniki
dla 2 osób

1 polędwica wieprzowa lub 2 kotlety schabowe,
sok i otarta skórka z 1 limonki,
2 łyżki miodu,
łyżka oliwy,
2 garści posiekanych pistacji,
sól, pieprz, imbir,
1 białko,
   
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min

Mięso umyć, pokroić na grubsze plastry i lekko rozbić. Miód mieszamy z sokiem i skórką z limonki, dodajemy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem i imbirem. Mięso wkładamy do zrobionej marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie mięso panierujemy w białku i pistacjach i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz