Powered By Blogger

środa, 25 stycznia 2012

ROLADY ZE ŚLIWKĄ I MORELĄ



1 kg schabu,
paczka suszonych śliwek,
paczka suszonych moreli,
zioła prowansalskie,
sól, pieprz,
2 jaja,
sól, pieprz,
czosnek granulowany,
olej,
bułka tarta    

Schab kroimy na kotlety i każdy dokładnie rozbijamy. Mięso solimy i pieprzymy, posypujemy ziołami prowansalskimi. Na każdym kotlecie układamy dwie śliwki i dwiemorele. Mięso zwijamy w rulon. Jajko rozkłócamy z solą, pieprzem i czosnkiem. Maczamy w nim rolady, a nastepnie obtaczamy je w bułce. Smażymy na rumiano z każdej strony.

                          albo:
•    75 dag szynki bez kości
•    20 dag suszonych śliwek
•    10 dag wędzonego boczku w cienkich plasterkach
•    musztarda
•    pieprz, sól
•    łyżeczka ziół prowensalskich
•    mąka
•    olej do smażenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz