To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
środa, 25 stycznia 2012
ROLADY ZE ŚLIWKĄ I MORELĄ
1 kg schabu,
paczka suszonych śliwek,
paczka suszonych moreli,
zioła prowansalskie,
sól, pieprz,
2 jaja,
sól, pieprz,
czosnek granulowany,
olej,
bułka tarta
Schab kroimy na kotlety i każdy dokładnie rozbijamy. Mięso solimy i pieprzymy, posypujemy ziołami prowansalskimi. Na każdym kotlecie układamy dwie śliwki i dwiemorele. Mięso zwijamy w rulon. Jajko rozkłócamy z solą, pieprzem i czosnkiem. Maczamy w nim rolady, a nastepnie obtaczamy je w bułce. Smażymy na rumiano z każdej strony.
albo:
• 75 dag szynki bez kości
• 20 dag suszonych śliwek
• 10 dag wędzonego boczku w cienkich plasterkach
• musztarda
• pieprz, sól
• łyżeczka ziół prowensalskich
• mąka
• olej do smażenia
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz