To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
środa, 11 stycznia 2012
KUSKUS Z BOCZNIAKAMI I CUKINIĄ
Składniki
dla >6 osób
boczniaki, 0,25 kg
mała cukinia,
kuskus,
sól, pieprz do smaku,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 20 min
1. kuskus zalać wrzątkiem, dodać sól, pieprz, albo wegetę (ja czasami dodaje pół kostki rosołowej)
2. boczniaki pociąć na 1 cm paski, doprawić solą i pieprzem, wrzucić na patelnie, smażyć aż się zrobią rumiane
3. mała cukinie (nie obierać ze skóry) pokroić w kostkę
4. wymieszać wszystkie składniki, można dodać łyżkę majonezu albo jogurtu, ale niekoniecznie
wyśmienite jako dodatek do mięsa z grila
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz