Powered By Blogger

wtorek, 10 stycznia 2012

KLOPSY NADZIEWANE TWAROGIEM


Składniki:
dla 4-6 osób

mięso mielone wieprzowe lub drobiowe, 0,50kg
kajzerka, 1 szt
marchewki, 2 szt
srednia cebula,
jajko, 1 szt
3 łyżki bułki tartej,
twaróg(najlepiej dość zwarty), ,30dag
szcypta soli,pieprzu,
olej,
 
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min

1. Marchew obierz umyj i ugotuj w osolonej wodzie,odcedz i rozdrobnij,kajzerke namocz w wodzie odciśnij.Dobrze wymieszaj z marchewka.Cebule obierz, posiekaj. Mięso mielone wyrób z jajkiem, marchewka i cebulą na jednolita mase, przypraw sola i pieprzem.

2. Twaróg pokrój w kostki ok 2 cm.Każda kostke dokładnie oblep masa miesna.Klopsy obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju.GOTOWE!
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz