Składniki
4 kotlety wieprzowe (np.schabowe) Marynata: 4 ząbki czosnku 6 łyżek oleju 1/2 szklanki wina wytrawnego ok. 4 łyżki posiekanych ziół świeżych lub suszonych (np.bazylia, oregano, estragon) Nadzienie: 4 plastry szynki 4 trójkąciki serka topionego (np. paprykowego) 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki masła natka pietruszki |
|
Mięso umyć, naciąć kieszonki.
Czosnek zmiażdżyć
, dodać olej, wino i zioła. Do marynaty włożyć mięso na 2-3 godziny.
Szynkę pokroić w kostkę. W rondelku o grubym dnie rozpuścić masło. Dodać szynkę i zrumienić.
Serki topione rozdrobnić. Dodać do szynki. Na końcu dodać śmietanę.
Całość podgrzewać aż do rozpuszczenia się serka. Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.
Mięso wyjąć z marynaty, napełnić nadzieniem i spiąć wykałaczkami.
Usmażyć na złoty kolor. Można podsmażyć a póżniej podpiec w piekarniku ok. 20minut
Szynkę pokroić w kostkę. W rondelku o grubym dnie rozpuścić masło. Dodać szynkę i zrumienić.
Serki topione rozdrobnić. Dodać do szynki. Na końcu dodać śmietanę.
Całość podgrzewać aż do rozpuszczenia się serka. Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.
Mięso wyjąć z marynaty, napełnić nadzieniem i spiąć wykałaczkami.
Usmażyć na złoty kolor. Można podsmażyć a póżniej podpiec w piekarniku ok. 20minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz