To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
poniedziałek, 23 stycznia 2012
PIERŚ FASZEROWANA BROKUŁAMI, FETĄ I OLIWKAMI
Składniki
• dwie pojedyncze piersi z kurczaka
• 3 średnie różyczki brokuła
• ok 2 cm fety z kartonika
• czarne oliwki wg uznania
• pieprz
Brokuły ugotować, zmiksować z serem feta, doprawić pieprzem, dodac pocięte na plastry oliwki.
W filetach nożem wyciąć kieszonki i nafaszerować masą. Otwór spiąć wykałaczką.
Obsmażyć na złoto na patelni przez 2 minuty z każdej strony.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temp. 180-200 stopni przez 30-40 minut.
Smakuje równie dobrze na gorąco jak i na zimno.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz