KOTLETY MIELONE Z KAPUSTĄ I KASZĄ MANNĄ
½ kg białej kapusty
½ kg mięsa mielonego
2 jajka
Duża cebula
Sól, pieprz
Kminek
Oregano
1 szklanka kaszy manny
Tarta bułka
Olej
¾ szklanki bulionu drobiowego
1/3 szklanki przecieru
pomidorowego
|
||
Przygotowanie: 35
min.
Kaloryczność: 210 kcal/porcja
Kaloryczność: 210 kcal/porcja
Składniki na 4 porcje
Etapy przygotowania
1.
|
Kapustę poszatkuj drobno, wymieszaj z mięsem, jajkami, posiekaną cebulą,
solą, pieprzem, kminkiem i oregano do smaku, dokładnie wymieszaj. Wsyp kaszę
i jeszcze raz wymieszaj. Z masy formuj płaskie kotlety, obtaczaj w tartej
bułce. Smaż na oleju z obu stron na rumiano. Przełóż do rondla, podlej
bulionem, duś ok. 40 min na małym ogniu. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy,
przypraw do smaku.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz