Powered By Blogger

wtorek, 3 stycznia 2012


      KOTLETY MIELONE Z KAPUSTĄ I KASZĄ MANNĄ
    


½ kg białej kapusty
½ kg mięsa mielonego
2 jajka
Duża cebula
Sól, pieprz
Kminek
Oregano
1 szklanka kaszy manny
Tarta bułka
Olej
¾ szklanki bulionu drobiowego
1/3 szklanki przecieru pomidorowego








Przygotowanie: 35 min.http://gotowanie.onet.pl/0
Kaloryczność: 210 kcal/porcja

Składniki na 4 porcje

Etapy przygotowania


1.

Kapustę poszatkuj drobno, wymieszaj z mięsem, jajkami, posiekaną cebulą, solą, pieprzem, kminkiem i oregano do smaku, dokładnie wymieszaj. Wsyp kaszę i jeszcze raz wymieszaj. Z masy formuj płaskie kotlety, obtaczaj w tartej bułce. Smaż na oleju z obu stron na rumiano. Przełóż do rondla, podlej bulionem, duś ok. 40 min na małym ogniu. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy, przypraw do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz