Powered By Blogger

środa, 11 stycznia 2012

KURCZAK Z ESTRAGONEM



(Tarragon chicken)
2 TSP GARLIC OIL – 2 łyżki oleju czosnkowego
2 FAT SPRING ONIONS – 2 duże cebule ze szczypiorem
½ TSP FREEZE-DRIED TARRAGON –   ½ łyżki suszonego lub mrożonego estragonu
2 CHICKEN BREAST FILLETS – 2 filety z piersi kurczaka
80ML VERMOUTH OR WHITE WINE – 80 ml wina białego lub vermutu
½ TSP SEA SALT – 2 łyżki soli morskiej
60 ML DOUBLE CREAM – 60 ml śmietany kremówki
2 TSP FRESH TARRAGON – 2 łyżki świeżego estragonu
WHITE PEPPER TO GRIND OVER – biały pieprz do posypania

Rozgrzej olej na patelni, dodaj pokrojoną cebulkę razem ze szczypiorem, podsmaż, dodaj estragon, smaż 1 minutę I wyjmij z patelni. Włóż na patelnie filety, stroną od skóry na dół, smaż 5 minut. Przewróć na drugą stronę, dodaj wino i poszekaj aż się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj wolno 10 minut mieszając od czasu do czasu. Wyjmij kurczaka z patelni, zagotuj powstały sos, dodaj śmietanę, mieszaj dokładnie, posyp świeżym estragonem, zamieszaj znowu, mocno posyp białym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz