To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
środa, 11 stycznia 2012
KURCZAK Z OSCYPKIEM
Składniki
dla 2-4 osób
4 piersi kurze średnie,
8 plastrów boczku -dopasowanych wielkością do mięsa,
sól, pieprz, majeranek, kminek,
4 plastry oscypka ( ok.1/2cm),
2 łyżki ulubionej musztardy,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. Piersi naciąć wzdłuż tak , aby powstała kieszonka , w którą należy wcisnąć ser. Można ( choć nie trzeba ) spiąć wykałaczką.
2. Mięso przyprawić i posmarować musztardą z obu stron, każdy kawałek ułożyć na przynależnym mu boczku , przykryć drugim plastrem.
3. Piec w piekarniku lub kombiwrze w temp. 200 st ok. 20 min. - po pierwszych 10 min obrócić całość (razem z boczkiem).
4. Smacznego górskiego kurcocka.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz