To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
czwartek, 26 stycznia 2012
SAŁATKA Z RYŻEM I PAPRKĄ
Składniki
• 200 g ryżu (najlepiej dziki lub basmati)
• 8 kawałków marynowanej papryki
• 12 suszonych pomidorów z zalewy
• 200 g fety
• 1 pęczka dymki
• 4 gałązki natki
• 3 łyżki oliwy
• sól
• pieprz
• 2 łyżki octu z białego wina
1. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Suszone pomidory i paprykę pokrój, dymkę i natkę posiekaj, fetę pokrój w kostkę.
2. Ugotowany ryż przelej lodowatą wodą, dokładnie odcedź, wymieszaj z pomidorami, papryką i zieleniną. Dopraw obficie pieprzem, ew. szczyptą soli. Polej sosem z oliwy i octu. Na koniec dodaj fetę i delikatnie wymieszaj.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz