Powered By Blogger

środa, 11 stycznia 2012

MAKARON MUSZLE NADZIEWANY PIECZARKAMI



Składniki na 4 porcje
18 sztuk makaronu duże muszle
Cebula
Olej
10 dag masła
20 dag pieczarek
25 dag twarogu
Po eczki posiekanej natki pietruszki i bazylii
Sól, pieprz
 
     Przygotowanie: 50 min.

Kaloryczność: 330 kcal/porcja   
Etapy przygotowania


Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oleju, przelej zimną wodą, odcedź, osusz na ściereczce. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach masła, dodaj oczyszczone i poszatkowane pieczarki, smaż, aż odparuje woda. Zdejmij z ognia, dodaj rozgnieciony ser, natkę, bazylie, przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Farszem napełnij muszle, ułóż je w grubo posmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, skrop reszta rozpuszczonego masła. Możesz posypać je startym żółtym serem. Zapiekaj 15 min w temp. 180°C. Podawaj posypane posiekaną natką.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz