Powered By Blogger

środa, 11 stycznia 2012

DUSZONE BITKI WIEPRZOWE



Składniki
dla 4-6 osób
szynka surowa, 1 kg.
mąka, 250 ml.
sól i pieprz, do smaku
przyprawy: do mięsa wieprzowego, gyros  i jakie lubicie, dobrze jest dodać dwie lub trzy różne przyprawy
olej, 200ml.
   
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 minut

1. Mięso rozbijamy jak na kotlety, posypujemy wszystkimi przyprawami. Obtaczamy w mące i smażymy na patelni do zrumienienia kilka minut z każdej strony każdy.

2. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą (bez soli i żadnych kostek) dusimy ok 60 min.

3. Mięso jest tak delikatne, że rozpływa się w ustach.

POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz