To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
środa, 11 stycznia 2012
DUSZONE BITKI WIEPRZOWE
Składniki
dla 4-6 osób
szynka surowa, 1 kg.
mąka, 250 ml.
sól i pieprz, do smaku
przyprawy: do mięsa wieprzowego, gyros i jakie lubicie, dobrze jest dodać dwie lub trzy różne przyprawy
olej, 200ml.
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 minut
1. Mięso rozbijamy jak na kotlety, posypujemy wszystkimi przyprawami. Obtaczamy w mące i smażymy na patelni do zrumienienia kilka minut z każdej strony każdy.
2. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą (bez soli i żadnych kostek) dusimy ok 60 min.
3. Mięso jest tak delikatne, że rozpływa się w ustach.
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz