Powered By Blogger

środa, 11 stycznia 2012

FILET KOKOSOWO - MIGDAŁOWY


    
Składniki - dla 1 osoby
filet z piersi kurczaka, 1 większy
białko jaja kurzego, 1
wiórki kokosowe, 2 łyżki stołowe
płatki migdałowe, 1 łyżka stołowa
Pieprz, przyprawa curry, wg uznania

Opis przygotowania
czas przygotowania: do 20 min

1. Płatki migdałowe i wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni do uzyskania brązowego koloru, po czym przesypujemy na talerzyk i mieszamy z pieprzem i curry.

2. Oczyszczony filet maczamy w białku, a następnie obtaczamy go w mieszance wiórek, płatków i przypraw.

3. Filet przygotowujemy na patelni teflonowej, na parze lub w mikrofalówce. Smacznego :)
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz