To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
środa, 11 stycznia 2012
FILET KOKOSOWO - MIGDAŁOWY
Składniki - dla 1 osoby
filet z piersi kurczaka, 1 większy
białko jaja kurzego, 1
wiórki kokosowe, 2 łyżki stołowe
płatki migdałowe, 1 łyżka stołowa
Pieprz, przyprawa curry, wg uznania
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 20 min
1. Płatki migdałowe i wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni do uzyskania brązowego koloru, po czym przesypujemy na talerzyk i mieszamy z pieprzem i curry.
2. Oczyszczony filet maczamy w białku, a następnie obtaczamy go w mieszance wiórek, płatków i przypraw.
3. Filet przygotowujemy na patelni teflonowej, na parze lub w mikrofalówce. Smacznego :)
SMACZNEGO!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz