Powered By Blogger

środa, 11 stycznia 2012

FILETY RYBNE Z BRZOSKWINIAMI I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ


Składniki  
dla 2-4 osób
dowolne filety rybne - 0.70 dkg
brzoskwinie w syropie - 6 połówek
papryka konserwowa - 4 straki
ketchup,
cebula - 2
przecier pomidorowy - 2 łyżki
sól,   pieprz,
sok z cytryny,
bułka tarta,   mąka,

Opis przygotowania 
 czas przygotowania: do 45 min
1. Filety rybne pokroić na kawałki ,posolić ,popieprzyć ,skropić sokiem z cytryny ,wymieszać z oliwą i zostawić na 1 godzinę w lodówce .

2. .Następnie filety obtoczyć w bulce tartej wymieszanej z mąką ,usmażyć na złocisty kolor

3. Na oliwie poddusić pokrojoną w cienkie talarki cebulę ,podlać około pół szklanki wrzącą wodą ,dodać keczup i przecier pomidorowy ,wlać poł szklanki soku z brzoskwiń ,pokroić paprykę w paski ,brzoskwinie w talarki ,włożyć do przygotowanego sosu ,bardzo krotko zagotować ,przyprawić i polączyć z wcześniej usmażonymi filetam rybnymi.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz