Powered By Blogger

sobota, 25 lutego 2012

CIASTO Z PIANKĄ I OWOCAMI


Ciasto kruche:
- 2 szkl mąki pszennej
- 1/2 szkl cukru
- 4 żółtka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
-200 g margaryny
1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym.
2. Piec ok 30 min w temperaturze 190*C.

Pianka:
- 2 szkl jogurtu naturalnego
- 1/2 szkl cukru
- 3 banany
- 1 jabłko
- 2 żółtka
- 2 łyżki żelatyny
1. Banany i jabłko obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować. 
2. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, wlać do owoców.
3. Dodać cukier, żółtka i jogurt, dokładnie wymieszać.

Wykonanie:
1. Pianę wylać na ostudzone ciasto
2. Banana obrać, pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu gęstniejącej masy,
3. Jabłko obrać, pokroić w ósemki i obtoczyć w cukrze. Skarmelizować na gorącej patelni i ułożyć na cieście.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz