To co lubisz zjeść najbardziej. Dla każdego coś smacznego.
czwartek, 16 lutego 2012
ŚLIMACZKI Z BUDYNIEM
Składniki
CIASTO DROŻDŻOWE
- 50 g drożdży
- 4-5 łyżek cukru
- 3 szklanki mąki
- 1 jajko+1 żółtko
- szklanka mleka+ 2 łyżki oleju
Ugotować budyń. Mleko lekko podgrzać i dodać drożdże, 2 łyżki mąki, łyżeczkę cukru. Mąka, jajka, olej, zaczyn i cukier połączyć i zostawić na chwilkę do wrośnięcia Rozwałkować ciasto, rozłożyć budyń, na nim można położyć śliwki lub rodzynki i zwinąć w rulonik, kroić w 2 cm paski i układać na blaszce, piec do mocnego zarumienienia.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz