Składniki
dla 2-4 osób
ok 70 dag polędwiczki wieprzowej,
mała cebula
szczypta szafranu,
2 woreczki ryzu brązowego
pieprz,sól,
ok pół łyżeczki zielonego pesto,
masło,
troszke zielonej pietruszki
troszke mąki,
4 pieczarki
Przygotowanie
czas przygotowania: do 45 min
1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,odcedzamy,na masle podsmażamy drobno pokrojona cebulke i drobno pokrojone pieczarki,do tego dodajemy ryż przyprawiamy szafranem solą,pieprzem,pietruszka zielona oraz pesto.Polędwiczki kroimy w plastry(nie tłuczemy) przyprawiamy i smarujemy pesto,obtaczamy w mące,podsmażamy z obu stron również na masle ,następnie podlewamy ok pół szkl wody i odparowujemy.
2. Ryż przekładamy na talerz na to układamy polędwiczki.Ozdabiamy pietruszką i pomidorkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz