Powered By Blogger

środa, 15 lutego 2012

SZPARAGI Z WARZYWAMI


 Składniki:
-  1/2 pęczka zielonych szparagów,
- 1/2 pęczka białych szparagów,
-  pęczek młodej marchewki,
- 1/2 słoika suszonych pomidorów,
- 30 dag młodych ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
- 2 łyżki masła,
- sól, pieprz, cukier,
- 1/2 cytryny.

 Przygotowanie: Szparagi obierz i ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny (zielone i białe oddzielnie), schłodź w zimnej wodzie. Odkrój twarde końcówki i pokrój szparagi na mniejsze części. Ziemniaki pokrój na ćwiartki, a pomidory w szerokie paski. Marchewki obierz i ugotuj, po schłodzeniu przekrój wzdłuż na pół. Na rozgrzanym maśle przesmaż warzywa. Pod koniec smażenia dodaj szparagi. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz