Powered By Blogger

piątek, 17 lutego 2012

SERNIK Z JOGURTEM



Składniki 
- 8 jajek,
- 1,5 szkl. cukru,
- 2 op. budyniu śmietankowego,
- cukier waniliowy,
- 3 opakowania po 400g jogurtu greckiego Bakoma,
- 3/4 szkl. oleju,
- 2-3 opakowania herbatników,

Opis przygotowania 
czas przygotowania: do 90 min
1. Białka ubić dodając pod koniec szklankę cukru. Utrzeć żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Obie masy delikatnie połączyć.
2. Zmiksować jogurt i również delikatnie dodać do masy jajecznej.
3. Stopniowo wlewamy olej. Na koniec dosypujemy budynie.
4. Dużą blachę(25 x 37) wyściełamy papierem i wykładamy herbatnikami- na to wylewamy masę,,serową" . Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.Sernik zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz