Powered By Blogger

wtorek, 14 lutego 2012

SCHABOWE Z CHRZANEM



Składniki na 4 porcje
• 4 kotlety z przedniego schabu
• 1 korzeń chrzanu
• 1 szklanka kwaśnej śmietany
 • 3 jaja
• 3 szklanki jasnej tartej bułki
• 1/2 kostki smalcu
• sól, tłuczony pieprz

Mięso lekko zbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem. Zetrzeć 4 łyżki chrzanu. Połowę wymieszać z kwaśną śmietaną, a połowę z tartą bułką. Mięso obtoczyć z obu stron w śmietanie z chrzanem. Obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z chrzanem, zanurzać w roztrzepanym jajku, następnie ponownie obtoczyć w tartej bułce z chrzanem. Smażyć powoli na rozgrzanym smalcu po 5-7 minut z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz