Powered By Blogger

czwartek, 16 lutego 2012

ZUPA GULASZOWA Z ŻÓŁTYM SEREM



Składniki dla 2-4 osób
- chuda łopatka wołowa 0,5 kg
- 1 cebula,
- 1 papryka czerwona lub żółta,
- 20 dag pieczarek
- spora garść fasolki szparagowej
- 1/2 puszki groszku konserwowego
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
-  marchew, pietruszka, seler,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 szt ogórka kiszonego
- pomidory w puszce lub koncentrat,
- przyprawy: vegetta, zioła prowansalskie, kostka grzybowa, liść laurowy, ziele angielskie, papryka ostra,
- ser żółty
 - natka pietruszki do dekoracji,

Opis przygotowania 
czas przygotowania: do 45 min 
1. Mięso pokroić drobno, jak na gulasz, dobrze obsmażyć na patelni, doprawić przyprawami. Gdy już będzie dobrze przysmażone, podlać je wodą, tak by powstał ciemnej barwy sos.
2. Całość wrzucamy do garnka z gorącą wodą. Dodajemy jarzyny starte na jarzynówce, tj. marchew, pietruszka, seler, pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Przyprawiamy. Gotujemy.
3. Gdy mięso i jarzyny będą miękkie, wrzucamy, fasolkę, paprykę pokrojoną drobno i obraną ze skóry, kukurydzę i groszek.
4. W osobnym garnku dusimy pokrojone pieczarki z cebulą. Dodajemy do gotującej się zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.
5. Dodajemy pomidory i wyciśnięty ząbek czosnku. Zabielamy mąką z wodą. Podajemy z tartym serem żółtym i natką pietruszki,
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz