Powered By Blogger

sobota, 18 lutego 2012

PRZELICZANIE OBJĘTOŚCI NA WAGI



1 SZKLANKA - pojemność 250 ml czyli:
- 220 g cukru
- 170 g cukru pudru
- 160 g maku
- 180 g mączki ziemniaczanej
- 160 g mąki pszennej
- 250 g wody

1 ŁYŻKA - pojemność 15 ml czyli:
- 13 g cukru
- 12 g cukru pudru
- 9 g maku
- 10 g mąki ziemniaczanej
- 10 g mąki pszennej
- 13 g proszku do pieczenia
- 15 g wody
- 10 g żelatyny

1 ŁYŻECZKA - pojemność 5 ml czyli:
- 5 g cukru
- 4 g cukru pudru
- 3 g maku
- 3 g mączki ziemniaczanej
- 3 g mąki pszennej
- 4,5 g proszku do pieczenia
- 5 g wody
- 3 g żelatyny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz