Powered By Blogger

niedziela, 19 lutego 2012

JABŁECZNIK Z BUDYNIEM



Biszkopt:
- 1 szkl cukru
- 1/2 szkl mąki pszennej
- 6 jajek
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jaja zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wciąż ubijając. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec ok 30 min w temp 170*C.

Masa kokosowa:
- 1/2 szkl cukru pudru
- 250 g wiórków kokosowych
- 125 g margaryny
- 2 jaja
Margarynę roztopić. Jaja i cukier ubić. Dodać wiórki kokosowe i margarynę, wymieszać. 

Masa jabłkowa:
- 1 szkl cukru
- 2 kg jabłek
Jabłka oczyścić, utrzeć i usmażyć z cukrem.

Masa budyniowa:
- 4 szkl mleka
- 2 op budyniu śmietankowego z cukrem
Budynie ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu.

Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.  Na jeden płat ciasta wyłożyć masę jabłkową i budyń. Przykryć drugim plastrem ciasta. Na wierzch wyłożyć masę kokosową. Piec ok 20 minut. Udekorować wg uznania
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz