Powered By Blogger

czwartek, 16 lutego 2012

A LA GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH




Składniki:
- 1kg żołądków drobiowych
- 2-3 cebule (małe)
- 2-3 łyżki mąki
- 2 łyzki koncentratu pomidorowego
- olej
- vegeta,
- pieprz,
- papryka słodka w proszku,
- liść laurowy,
- maga,
- majranek,
- ziele angielskie,
- kostka rosołowa.
Żołądki ugotować na miękko 2godziny, odcedzić. Żołądki pokroić w bardzo drobną kostkę. Przełożyć do garnka. Podsmażyć cebule, dodać mąkę, zarumienić, koncentrat, wszystko wymieszać na patelni i dodać do żołądków. Zalać wodą lub rosołem (z kostki rosołowej), dodać przyprawy, dokładnie wymieszać i gotować jak gulasz na średnim ogniu 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz